Herinrichting speelveld Braamhof/ van Strijenstraat

Marianne van der Heijden 19-10-2020
1237 keer bekeken 3 reacties

Hieronder vind je het overzicht van alle trofeewinnaars van 2021 die 25 juni kans maken op de Gouden Pit!
Tip! Kun je de filmpjes niet meteen zien? Wijzig dan je cookie-instellingen.

Wil je de projecten ontmoeten? Kom naar het 'We doen het samen!' festival op 25 juni. Zin in inspiratie, nieuwe kennismakingen en interessante (online) workshops om jouw burgerinitiatief, project of idee een boost te geven? Kom, dan doen we het samen! 

We willen een speeltoestel plaatsen op het speelveldje wat grenst aan de Braamhof. We vinden het belangrijk dat de kinderen kunnen spelen en elkaar ontmoeten. Er staan nu sterk verouderde speeltoestellen, die wanneer ze niet meer door de keuring komen, worden weggehaald door de gemeente.

Omschrijving check

Kern

Naam
Braamhof, een hofje op het dorp Koudekerke

Aantal inwoners
Op ons hofje staan 30 bewoonde huizen. Het is een dichtbevolkte buurt. Rondom het hofje wonen ook veel gezinnen.

Gemeente
Veere

Provincie
Zeeland

Deelnemersgroep

Naam
Braamhofcomitee

Doelstelling
We willen graag een speeltoestel plaatsen op het speelveldje in onze omgeving. De huidige toestellen zijn erg verouderd en is niet aantrekkelijk voor kinderen.

Aantal leden
Het Braamhofcomitee bestaat uit 4 bestuursleden. Ook is bij deze aanvraag de welzijnswerker van het dorp betrokken. Zij helpt ons met het realiseren van ons doel en onderhoudt o.a. contacten met de Gemeente

Soort
Buurtvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
We zijn actief in het verzinnen en uitvoeren. van activiteiten met de bewoners van de Braamhof. We zouden ook anderen kunnen inspireren of voorzien van tips hoe dit te doen. Het levert een prettige woonomgeving op mét oog voor elkaar.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
mariannevdh@live.nl

Project

Doelstelling
We willen een speeltoestel plaatsen op het speelveldje wat grenst aan de Braamhof. We vinden het belangrijk dat de kinderen kunnen spelen en elkaar ontmoeten. Er staan nu sterk verouderde speeltoestellen, die wanneer ze niet meer door de keuring komen, worden weggehaald door de gemeente.

Beginsituatie
We hebben al diverse contacten met de gemeente gehad. Dit omdat een zelfgeplaatst toestel op openbare grond weggehaald moest worden van de gemeente. We zijn in gesprek gegaan over wat wel mogelijk is voor de kinderen in onze omgeving. De Gemeente heeft een speelplan, maar dit ligt momenteel stil. Er is zeer weinig budget voor speelgelegenheden. Als Braamhofcomitee zijn we nagegaan wat een betaalbaar en uitdagend speeltoestel is, wat op het speelterreintje geplaatst kan worden en die door de keuring heen komt. Een dergelijk toestel hebben we gevonden. Het totaalbedrag zal komen op 5000,00 euro. We willen ons inzetten om dit bedrag bij elkaar te krijgen middels fondsen etc. en we hopen dat de Gemeente zelf ook bereid is om 1000 euro hiervoor beschikbaar te stellen. We zijn van mening dat kinderen het recht hebben om te spelen in je eigen omgeving, daarbij passend is een uitdagend en veilig speeltoestel. Een speeltoestel maakt ook dat de kinderen buiten spelen, elkaar ontmoeten en dus met elkaar spelen. Het draagt bij aan een goede algemene ontwikkeling. Onze hofje is een buurt met bewoners in alle leeftijden. Wel wordt de buurt steeds kinderrijker.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Zoals hierboven al omschreven levert het een fijne speelplek op voor de kinderen. Kinderen die buiten spelen en andere kinderen ontmoeten zijn meer in beweging. Spelen met andere kinderen draagt bij aan een goede algemene ontwikkeling. Daarnaast draagt een prettig speeltoestel ook bij aan leefbaardere omgeving. Ook de volwassenen, ouders, opa en oma's maar ook overige buurtbewoners zullen elkaar ontmoeten op deze plek. Dit is van zoveel waarde in de huidige drukke tijd. Ook ontmoeten op 1,5 meter afstand is belangrijk voor mensen, en dus ook de bewoners uit onze omgeving.

Onderdeel van een groter geheel
Jazeker, het draagt bij aan de leefbaarheid van het dorp. In onze omgeving is geen uitdagende speelplek voor de kinderen. Naast dat het goed is voor de algemene (sociaal-emotionele en cognitieve) ontwikkeling van de kinderen draagt het sociale contact, wat het met zich meebrengt, ook bij aan een vermindering van eenzaamheid. Spelende kinderen verbindt de buurt.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Niet alleen de bewoners van ons hofje en de naastgelegen straten hebben voordeel van ons project. Omdat het een openbare plek is kunnen alle kinderen naar het speelterreintje komen om te spelen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
De welzijnswerker is met de Gemeente in gesprek of het speeltoestel geplaatst mag worden op het speelterreintje. We gaan vervolgens in gesprek met de Gemeente om te spreken over een bijdrage vanuit de Gemeente. Daarna zullen we ons als Braamhofcomitee, alsook de welzijnswerker inzetten om fondsen aan te schrijven om ons project te realiseren. Indien we het bedrag dan nog niet bij elkaar hebben zullen we creatief moeten denken en nagaan welke opties er nog meer zijn om ons project te realiseren. Sponsorloop? Collecte? We verwachten dat de Gemeente akkoord gaat met het plaatsen van een speeltoestel. Dit hebben zij in gesprek met de welzijnswerker al min of meer aangegeven. Het moeilijkste zit hem in het bedrag bij elkaar krijgen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Eigenlijk geen. We hebben twee vaders wonen op ons hofje die werken bij een Infrastructuurbedrijf. Zij kunnen het speeltoestel kosteloos professioneel plaatsen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
5000 euro.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Zoals hierboven beschreven. Mogelijk dat we ook nog de dorpsraad benaderen en nagaan wat zij kunnen betekenen in het realiseren van ons project (schenking?). Het is namelijk zo dat op het gehele dorp (3410) nagenoeg geen uitdagende speelplekken staan.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee, dit is niet nodig.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Ik ben getipt door de welzijnswerker (S. van de Linde) om deel te nemen.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
We staan open om feedback te ontvangen en adviezen om ons project te realiseren. We hopen de 1000 euro vanuit jullie foundation te ontvangen om ons project te realiseren. Ons doel is dit te realiseren in het voorjaar van 2021.

Afbeeldingen

Ervaring buurtbewoners speelveld

Stem op Herinrichting speelveld Braamhof/ van Strijenstraat voor de Gouden Pit

Video regionale omroep

Toegevoegde bestanden

Speeltuin

 • Marianne van der Heijden 4 weken geleden
  We proberen zoveel mogelijk buurtbewoners (weer) hun stem uit te laten brengen op ons project! Over een paar weken is de Landelijke Finale al in Amersfoort. We hebben er zin in!
 • Marianne van der Heijden 4 weken geleden
  We hebben vandaag nog een video online geplaatst met een reactie van enkele buurtbewoners :-) Geweldig hoe leuk het speelveld wordt ervaren door wat oudere buurtbewoners.
 • Marianne van der Heijden 26 May 2022
  Half mei hebben de vaders uit de buurt de nieuwe speeltoestellen geplaatst die we hebben kunnen aanschaffen door de checque van de provinciale winst. Wat is het fijn dat we samen met de buurt dit project steeds mooier en levendiger maken! Het is leuk dat ook onze allerkleinste buurtkinderen kunnen schommelen op het fijne speelveld, maar ook de wat oudere kinderen kunnen duikelen. wat ook terug in de afbeeldingen is te zien is dat we in april de speelberg hebben voorzien van graszoden, waardoor de jeugd optimaal gebruik kan maken van de speelberg. Om dit te kunnen doen hebben we ook weer diverse buurtbewoners nodig gehad. Zo hebben diverse buurtbewoners hun tuinslang uitgeleend om de grond goed te bevochtigen etc.. het was zo een droge periode. We hebben na het leggen van de graszoden de speelberg regelmatig moeten voorzien van water, want er kwam maar geen regen. na een paar weken is het gras goed gehecht en is de speelberg een plaatje! Op naar de Landelijke Finale in Amersfoort! We hebben zin om ons project te promoten! We hebben middels de buurtmail uitgevraagd of er buurtbewoners zijn die met ons mee willen reizen naar Amersfoort. Dit wachten we even af, maar dit lijkt ons erg leuk. Onze intitiatiefneemster Suzy heeft een prachtige video gemonteerd van ons project. Net als eind 2021 zullen we weer proberen veel buurt- en dorpsbewoners te laten stemmen op ons project.
 • Marianne van der Heijden 26 May 2022
  Over een aantal weken verwachten we de nieuwe speeltoestellen geleverd te krijgen (een baby/peuterschommel + een duikelrek). We gaan dan vragen aan buurtbewoners om die te plaatsen op het speelveld. Deze toestellen hebben we kunnen aanschaffen van het gewonnen prijzengeld (Provinciale winst). We hebben o.a. voor een baby/peuterschommel gekozen omdat de allerkleinsten ook kunnen schommelen op het speelveld. Vanuit de reacties uit de buurt bleek dat een duikelrek ook een toestel zou zijn dat in trek zou zijn voor zowel jonge als wat oudere kinderen. We kijken er naar uit! Verder gaan we starten met het voorbereiden van de Landelijke Finale. Tijdens de feestelijke opening hebben we aandacht gevraagd aan de bewoners om wederom op ons project te gaan stemmen. We hebben kenbaar gemaakt aan de buurt dat als we weer een gelukkige winnaar mogen worden van een mooi geldbedrag we dit zouden willen besteden aan het creeeren van meer veiligheid voor de kinderen op straat (richting het speelveld). Door buurtbewoners en ook onszelf wordt opgemerkt dat er soms toch te hard word gereden in de woonwijk/woonhof. We hopen natuurlijk dat de gemeente ons ook dan weer van harte wil steunen hierbij. Eén van de initiatiefneemsters gaat zich orienteren voor het maken van een leuke video, waarmee we een leuke prijs kunnen winnen. Ook denken we na over hoe we ons project zo leuk mogelijk op de kaart kunnen zetten op de Landelijke Finale. Wordt vervolgd! Eveneens een updatebericht van eind maart 2022.
 • Marianne van der Heijden 26 May 2022
  De initiatiefnemers zijn in de weken voorafgaand aan het openingsfeest hard aan het werk gegaan met alle voorbereidingen voor het openings- buurtfeestje. Zo zijn de buurtgenoten per mail uitgenodigd maar ook middels een flyer. Sponsoren, donateurs en belangrijke anderen waren uitgenodigd. zaterdag 19 maart 2022 was het dan zover! En wat was het een prachtige, feestelijke dag (zie de foto's). Vele buurtbewoners waren aanwezig en de kinderen hebben met toeters en goed veel lawaai het speelveld 'geopend'. De initatiefneemsters hebben de sponsoren en anderen bedankt met een fraaie bos bloemen en de hardwerkende mannen zijn bedankt met een bioscoopbon en een bon van een plaatselijke brasserie. De kinderen speelden volop en werden vermaakt met een fantastische ballonentertainer. De foodtruck had warme koffie en thee en voor wie wilde een heerlijk ijsje of gebakje van de plaatselijke bakker. Het was heel gezellig en veel buurtbewoners waren enthousiast! Het was fijn om met de buurt na al die tijd gezellig samen te kunnen zijn. Op naar nog veel meer saamhorigheid op deze mooie ontmoetingsplek voor jong en oud. Bericht van eind maart 2022 (had wat moeilijkheden met het updaten op de website).
 • Marianne van der Heijden 11 February 2022
  De gemeente heeft 11 februari 2022 goedkeuring gegeven om nog een baby/peuterschommel te plaatsen en een tweedelig duikelrek. We gaan op korte termijn nauwkeurig uitmeten of we hier voldoende ruimte voor hebben. Daarna zouden we de toestellen kunnen bestellen. We hebben al vanuit de toestellenleverancier vernomen dat de levertijd ongeveer 6 weken bedraagt. Daarnaast moeten we nog enkele werkzaamheden verrichten vanuit de keuring aan het speeltoestel en de speelberg. Dit zijn kleine aanpassingen om ‘goed’ gekeurd te worden. We hebben een hele handige buurtgenoot gelukkig, die dit op zich wil nemen. Belangrijk blijft natuurlijk dat kinderen een veilige speelplek hebben. Ook zal dit weekend het trofeebordje op het toestel gespijkerd worden! Laat straks dat voorjaar maar komen, dan kan er volop gespeeld gaan worden.
 • Marianne van der Heijden 11 February 2022
  De week daarop hebben we het even laten bezinken en via onze facebookpagina een oproep gedaan over de wensen van de buurt voor wat betreft een extra toestel voor de leeftijd van 0 t/m 4 jaar. Wat dat is wat we willen en wat nu nog mist op het speelveld. Het is fantastisch dat we met het extra geldbedrag twv 1500 euro nog iets kunnen plaatsen voor de kinderen in die leeftijdscategorie. Begin februari 2022 zijn we als initiatiefneemsters opnieuw samengekomen om één en ander te bespreken en hebben we de taken weer goed verdeeld. We hebben besloten dat we op 19 maart 2022 met de buurt willen vieren dat de herinrichting is gerealiseerd. Een samenkomst met de buurt op het vernieuwde speelplek. De plaatselijke bakker verzorgd de feestelijke petit fours en de plaatselijke jumbo supermarkt de dranken. Voor de kinderen hebben we een buurtbewoner gevraagd te smincken, en nu houd ik op want anders verklap ik alles al. We hebben er ontzettend veel zin in en de uitnodigingen worden per mail en per folder verzonden.
 • Marianne van der Heijden 11 February 2022
  De dagen hieropvolgend kregen we behoorlijk wat regionale publiciteit; een artikel in de provinciale krant, en diverse artikelen online. Ook kwam de regionale omroep langs op het speelveld om een interview af te nemen en een video te maken. Diezelfde dag waren we te horen op radio en televisie. De kinderen vonden het te gek om zichzelf op televisie te zien. Geweldig om al die felicitaties in ontvangst te mogen nemen.
 • Marianne van der Heijden 11 February 2022
  Zaterdag 22 januari 2022 was de landelijke kern met pit dag. Helaas was de bijeenkomst niet op locatie door de coronamaatregelen dus dan maar digitaal! 1 van onze initiatiefneemsters zat zelf in quarantaine maar kon toch digitaal aansluiten, samen met de overige twee initiatiefneemsters. We luisterden aandachtig naar de doelen van de nieuwe projecten en hebben ze op verzoek ook voorzien van tips en trics over hoe zij hun project daadwerkelijk kunnen gaan realiseren. Ook luisterden we naar de realisatie van diverse andere mooie, verrassende Zeeuwse projecten. Erg leuk om te horen hoe zij hun doel hebben bereikt. Voor ons was het een ongelofelijke verrassing dat wij waren verkozen tot Zeeuwse trofeewinnaar! Wat een geweldige erkenning voor de buurt dat we dit met elkaar hebben weten te bereiken. Veel buurtgenoten hebben, ieder weer op een andere wijze, hun bijdrage geleverd aan het realiseren van de herinrichting. De winst was een geweldige verrassing!
 • Marianne van der Heijden 20 January 2022
  We hebben vandaag het kern met pit predikaat in ontvangst mogen nemen! 👏🏻👏🏻 Ook werden we verwend met lekkernij door de zeeuwse coordinator kmp! Dank jullie wel!
 • Marianne van der Heijden 12 January 2022
  Correctie, dit moet natuurlijk 2022 zijn, even inkomen in het nieuwe jaar :-)
 • Marianne van der Heijden 12 January 2022
  Gister, 11 januari 2021 hebben we met initiatiefnemers de presentatie voorbereid voor de landelijke kern met pit dag. Heel prettig om met elkaar ons project te doorlopen van begin tot (bijna) eind. Het voorjaar komt er straks aan en na de keuring van de gemeente kan er gespeeld worden. Wat kijken de kids en de buurt daar naar uit. Naast het openingsfeest wat we in maart 2022 organiseren, wordt er nog één en ander gedaan, zoals houtsnippers neergelegd, gras ingezaaid, veilige en kattenwerende beplanting voor op en naast de speelberg. Waar je bezig bent, blijven wensen ontstaan. Zo lijkt het ons tof om ook voor de allerkleinsten (0 tm 3 jaar) nog iets te plaatsen indien we voldoende budget over hebben. Stap voor stap, we gaan eerst met trots ons project presenteren op de landelijke kmp-dag. Daar kijken we naar uit!
 • Marianne van der Heijden 23 December 2021
  We proberen met de buurt zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor ons buurtproject. We plaatsen een oproepje om te stemmen op onze facebookpagina, en we vragen het aan de ondernemersverening op het dorp, de dorpsraad, welzijn veere om dit oproepje te delen.
 • Marianne van der Heijden 23 December 2021
  Enkele buurtbewoners hebben de puntjes op de ‘i’ gezet door het toestel met de hand na te schuren. Zo zijn de scherpe randjes verwijderd en is het toestel na de keuring speelklaar. Fijn dat onze buurt zo bereidwillig is.
 • Marianne van der Heijden 13 December 2021
  Eén van de initiefneemsters heeft de taak (gehad) een facebookpagina te maken en te onderhouden met updates rondom de herinrichting van het speelveld. Dit onder andere om de buurt te enthousiasmeren en op de hoogte te houden van de activiteiten. De facebookpagina heet: Speelveld Braamhof/van Strijenstraat
 • Marianne van der Heijden 13 December 2021
  We hebben, mede door alle activiteiten om de herinrichting van het speelveld te realiseren, verzuimd regelmatig een update te doen. Inmiddels is de herinrichting van het speelveld gerealiseerd en moeten er enkel nog kleine puntjes op de 'i' worden gezet. Nu we de opzet/inschrijving teruglezen is er één en ander gewijzigd. Nadat duidelijk was dat we met ons project mochten deelnemen aan Kern met Pit, hebben we ons laten adviseren door Wim, onze kern met pit adviseur. Hij wees ons erop dat het van belang was, o.a. voor de aanschrijving van fondsen, een buurtonderzoek te doen naar de behoefte van een herinrichting van het speelveld. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben buurtbewoners gevraagd middels een folder wat zij van ons initiatief vinden. We ontvingen vele positieve reacties maar echter ook enkele bezwaren. Dit maakte dat het college van burgemeester en wethouders een beslissing zouden gaan nemen of we het project voort konden zetten. Hier is enige tijd over heen gegaan. In mei 2021 kregen we vanuit de Gemeente te horen dat we een akkoord kregen. Dit was voor ons een belangrijk moment en we waren uiteraard heel blij dat we ons project konden voortzetten. De initiatiefnemers hebben vervolgens met buurtbewoners die bezwaar hadden tegen het project en dit wilden, gesproken over het project. Met de bezwaren is rekening gehouden in het plan van aanpak. Zo is de aanlooproute naar het speelveld aangepast door bebossing te planten en is in het plan van aanpak met de gemeente opgenomen hoe om te gaan met eventueel geluidsoverlast van hangjongeren. Belangrijk vonden we dat we in harmonie met elkaar als buurt verder kunnen. Een ieder moet er prettig kunnen blijven wonen en rekening houden met elkaar is hierbij belangrijk. Regelmatig kwamen we met de initatiefnemers van het project bijeen om plannen te maken en de stand van zaken te bespreken. We hebben plaatselijke buurtbewoners aangeschreven met het verzoek een donatie te doen, diverse fondsen aangeschreven en uiteindelijk middels een crowdfunding de laatste 800 euro binnen gehaald om het speeltoestel aan te kunnen schaffen. Want waar in de inschrijving van KMP nog gesproken werd van een benodigd bedrag van 5000 euro, is dit gaandeweg 9000 euro geworden. Dit verschil zit hem in meerdere dingen. We vonden het belangrijk als buurt om duurzame keuzes te maken. Zo hebben we gekozen voor douglas hout, een duurzamere variant behoorlijk duurder. In plaats van een kunststof glijbaan hebben we gekozen voor een rvs glijbaan. Deze zal vele malen langer meegaan. Voor de kinderen is dit belangrijk, want zo kunnen zij er langer speelplezier van hebben maar ook hebben wij met de gemeente afspraken gemaakt dat wij deels zelf verantwoordelijk zijn voor het vervangen van defecten. Ook om deze reden was het belangrijk om duurzame keuzes te maken. We hebben gedurende het afgelopen jaar goed contact onderhouden met de gemeente en afspraken gemaakt. Naast het speeltoestel is de Gemeente bereid geweest een betonnen speelbuis te plaatsen, met daarover grond. Zodoende is een leuke speelberg ontstaan, welke in het voorjaar van 2022 wordt ingezaaid met gras. Op zaterdag 13 november 2021 hebben diverse buurtbewoners (10 personen) het speeltoestel geplaatst. Het was nog even spannend of het toestel + parkbank tijdig, voor de plaatsing, geleverd kon worden. Gelukkig is hij 1 dag voor de plaatsing geleverd. Voor de buurt was dit een leuke dag, al zat het weer niet echt mee... maar wat is er die dag hard gewerkt. Af en toe werden de plaatsers voorzien van iets te drinken en wat gesponsord lekkers van de plaatselijke bakker. De buurtkinderen kwamen natuurlijk ook af en toe even kijken, want die kunnen uiteraard niet wachten om te spelen op het speelveld. Veel enthousiaste buurtbewoners kwamen even een kijkje nemen en spraken hun lof uit over het project. Ook hebben we voortdurend gedacht aan de veiligheid van de buurtkinderen en zodoende ook een verkeersbord geplaatst dat er spelende kinderen rondlopen. Hopelijk maakt dit dat automobilisten hier rekening mee houden. Ook hebben we aandacht gehad voor de aanlooproute. Zodoende heeft de Gemeente een stukje bebossing weggehaald en wordt er gras ingezaaid zodat de buurtkinderen o.a. meer overzicht hebben. Een dag bleek te kort om het toestel in zijn geheel te plaatsen. In de weekenden daarop hebben de plaatsers nog enkele uren nodig gehad om het gereed te krijgen. De gemeente zal in het voorjaar van 2022 het grasveld netjes bijwerken en opnieuw gras inzaaien waar dit nodig is zodat de kinderen er vanaf het voorjaar 2022 heerlijk kunnen spelen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten op het speelveld. We zijn als buurt erg trots op de realisatie van de herinrichting van het speelveld. Het is heel waardevol voor de leefomgeving en de sociale cohesie in de buurt. Het brengt iets positiefs en vernieuwends in deze (corona)tijd waarin we moeten uitkijken dat we oog voor elkaar houden. Deze plek draagt hier aan bij en hier zijn we meer dan trots op!

Op de kaart

Een momentje...

3  reacties

Marianne van der Heijden 23-03-22 om 21:57

De initiatiefnemers zijn in de weken voorafgaand aan het openingsfeest hard aan het werk gegaan met alle voorbereidingen voor het openings- buurtfeestje. Zo zijn de buurtgenoten per mail uitgenodigd maar ook middels een flyer. Sponsoren, donateurs en belangrijke anderen waren uitgenodigd. 
 

zaterdag 19 maart 2022 was het dan zover!  En wat was het een prachtige, feestelijke dag (zie de foto's). Vele buurtbewoners waren aanwezig en de kinderen hebben met toeters en goed veel lawaai het speelveld 'geopend'. De initatiefneemsters hebben de sponsoren en anderen bedankt met een fraaie bos bloemen en de hardwerkende mannen zijn bedankt met een bioscoopbon en een bon van een plaatselijke brasserie. De kinderen speelden volop en werden vermaakt met een fantastische ballonentertainer. De foodtruck had warme koffie en thee en voor wie wilde een heerlijk ijsje of gebakje van de plaatselijke bakker. Het was heel gezellig en veel buurtbewoners waren enthousiast! Het was fijn om met de buurt na al die tijd gezellig samen te kunnen zijn. Op naar nog veel meer saamhorigheid op deze mooie ontmoetingsplek voor jong en oud.

Marianne van der Heijden 24-03-22 om 12:02

Over een aantal weken verwachten we de nieuwe speeltoestellen geleverd te krijgen (een baby/peuterschommel + een duikelrek). We gaan dan vragen aan buurtbewoners om die te plaatsen op het speelveld.  Deze toestellen hebben we kunnen aanschaffen van het gewonnen prijzengeld (Provinciale winst). We hebben o.a. voor een baby/peuterschommel gekozen omdat de allerkleinsten ook kunnen schommelen op het speelveld. Vanuit de reacties uit de buurt bleek dat een duikelrek ook een toestel zou zijn dat in trek zou zijn voor zowel jonge als wat oudere kinderen. 

We kijken er naar uit!

Verder gaan we starten met het voorbereiden van de Landelijke Finale. Tijdens de feestelijke opening hebben we aandacht gevraagd aan de bewoners om wederom op ons project te gaan stemmen. We hebben kenbaar gemaakt aan de buurt dat als we weer een gelukkige winnaar mogen worden van een mooi geldbedrag we dit zouden willen besteden aan het creeeren van meer veiligheid voor de kinderen op straat (richting het speelveld).  Door buurtbewoners en ook onszelf wordt opgemerkt dat er soms toch te hard word gereden in de woonwijk/woonhof. We hopen natuurlijk dat de gemeente ons ook dan weer van harte wil steunen hierbij. 

Eén van de initiatiefneemsters gaat zich orienteren voor het maken van een leuke video, waarmee we een leuke prijs kunnen winnen. Ook denken we na over hoe we ons project zo leuk mogelijk op de kaart kunnen zetten op de Landelijke Finale. Wordt vervolgd! 

Marianne van der Heijden 26-05-22 om 21:29

Half mei hebben de vaders uit de buurt de nieuwe speeltoestellen geplaatst die we hebben kunnen aanschaffen door de checque van de provinciale winst. Wat is het fijn dat we samen met de buurt dit project steeds mooier en levendiger maken! 
Het is leuk dat ook onze allerkleinste buurtkinderen kunnen schommelen op het fijne speelveld. 
wat ook terug in de afbeeldingen is te zien is dat we in april de speelberg hebben voorzien van graszoden, waardoor de jeugd optimaal gebruik kan maken van de speelberg. 
Om dit te kunnen doen hebben we ook weer diverse buurtbewoners nodig gehad. Zo hebben diverse buurtbewoners hun tuinslang uitgeleend om de grond goed te bevochtigen etc.. 

na een paar weken is het gras goed gehecht en is de speelberg een plaatje!

Op naar de Landelijke Finale in Amersfoort! We hebben zin om ons project te promoten! We hebben middels de buurtmail uitgevraagd of er buurtbewoners zijn die met ons mee willen reizen naar Amersfoort. 

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.