Ons buurtspeelplein

Lieke van Scheppingen 10-11-2021
826 keer bekeken 0 reacties

Ons project is om ons oude, saaie en geheel betegelde schoolplein om te toveren tot een groen, duurzaam en uitdagend speelplein open voor alle kinderen uit de buurt.

Kern

Naam
Wilnis

Aantal inwoners
6.985

Gemeente
De Ronde Venen

Provincie
Utrecht

Deelnemersgroep

Naam
Kids College

Doelstelling
Onderwijs bieden aan kinderen van 4 tot 12 jaar.

Aantal leden
116 leerlingen, 11 personeelsleden en 23 vrijwilligers

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij hebben ondertussen veel ervaring over hoe je de wijk en de gemeente betrekt bij je plannen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
lvscheppingen@vechtstreekenvenen.nl

Project

Doelstelling
Ons project is om ons oude, saaie en geheel betegelde schoolplein om te toveren tot een groen, duurzaam en uitdagend speelplein open voor alle kinderen uit de buurt.

Beginsituatie
Momenteel hebben wij een gesloten schoolplein (alleen open tijdens schooluren). De toestellen op dit plein zijn al ruim 30 jaar oud en kunnen niet lang meer mee. Daarnaast is het een geheel betegeld plein. Het plein mist uitdaging en ruimte om te ontdekken en ravotten.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Het gesloten schoolplein zal worden omgetoverd tot een open buurtspeelplein voor alle kinderen uit de omgeving. Het betegelde plein zal veranderen in een groen, duurzaam en uitdagend plein. Een speelplein met veel natuurelementen zoals een moestuin en verschillende inheemse bomen, duurzame speeltoestellen waar uitdaging op verschillende niveau's gevonden kan worden, sportelementen zoals een sportveld, tafeltennistafel en een klimmuur en ontmoetingsplekken waar jong en oud samen kunnen komen. Het plein zal worden gebruikt om verschillende clinics te geven van sport tot theater. Ook word de moestuin ingezet bij de inburgeringsles uit het dorp en zullen er verschillende dagen zoals de world clean up day en de buurtfeestdag op het school gehouden worden. Het wordt een veilige speelplek waar jong en oud kunnen samenkomen in de buitenlucht.

Onderdeel van een groter geheel
Wij hebben contact met verschillende organisaties die lessen en clinics zullen gaan geven op het plein, zoals het NME (natuurorganisatie), sportverenigingen en een theaterschool. Deze organisaties komen op uitnodiging en zijn dus geen onderdeel van het buurtspeelplein. zij maken simpelweg gebruik van de ruimte om hun diensten op vrijwillige basis te kunnen aanbieden aan de wijk. Wij zijn als school eigenaar van het plein en kiezen ervoor om het open te stellen voor de hele wijk.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle omwonende bewoners.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Wij gaan dit jaar verbouwen. Het plein zal veranderden van oud, saai en geheel betegeld plein in een groen, duurzaam en uitdagend buurtspeelplein open voor iedereen uit de buurt. De bouw zal in maart plaatsvinden en duurt ongeveer 3 weken.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
zelf verwijderen wij de tegels en het hekwerk van het oude plein. De bouw van de nieuwe speeltoestellen en de aanleg van de groene elementen wordt gedaan door rb-tuinen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
€81.678,43

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Sponsoring bedrijven € 1.750 toegekend (van Schie - Versloot Metaalbewerking - Aqua+ - Protestantse kerk Wilnis) Groen Doet Goed € 1.000 toegekend Ronde Venen Fonds € 1.000 toegekend Gezonde School Ondersteuningsaanbod € 3.000 toegekend Schipholfonds € 8.349 toegekend Postcode Loterij Buurtfonds. € 2.500 toegekend Sport akkoord € 15.000 toegekend Groen aan de buurt €1.000 toegekend Kiem fonds €5.000 toegekend Rabobank Dichtbijfonds €10.000 toegekend (Eigen bijdrage €25.000)

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
waterbeheer

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Wij kregen de tip via de gemeente De Ronde Venen.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Wij hopen meer kennis te krijgen over waterbeheer en een bijdrage om het buurtspeelplein te kunnen financieren.

Ons nieuwe buurtspeelplein

Ontmoetingsplek

Op de kaart

Een momentje...

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen